Pyramidintervaller i stegrande tempo

Nöjd efter att ha fått till ett bra pass med god känsla!

Tjenare!

Dagens första pass och även detta kändes faktiskt rätt bra. Skönt med tanke på att jag hade lite sämre känsla under förra veckan och även under förra måndagens skierg-pass.

Då jag hade lite mer tid på mig under dagens andra pass med min skierg så valde jag att köra intervaller med vila emellan. Det ger möjligheter till snabbare farter, vilket kan behövas!

Uppvärmningen blev en klassisk sådan på åtta minuter i sub 2,00-tempo, med 20 snabba drag vid minut fyra och sju kring 1,44-fart.

Intervallerna för dagen landade på 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 minut, med 1 minut vila rakt igenom. Start på 1,43 på den första intervallen, höjning med en sekund per intervall upp till den första femman, sedan sänkning med en sekund från femma nummer två och hela vägen ned till ett:

Dagens skörd. Målfarterna innan uppvärmningen var satt till en sekund sämre än utfallet. Det då jag efter uppvärmningen valde att dra en rövare och chansa på snabbare farter, vilket jag tycker var modigt gjort av mig. Det lyckades också! 

Motståndet på uppvärmningen och intervallerna var som vanligt 8 (124 dragfaktor).

På nedvarvningen så slog jag som vanligt numer ned motståndet på ett. Här blev det sju minuter i sub 2,00-tempo.

Som sagt så kändes kroppen ganska pigg idag. Skönt att det fungerade bra i lite högre intensitet och farter på stakmaskinen också. Det är något jag inte hunnit köra så mycket av ännu, men det närmar sig är jag rädd, så detta var ett bra genrep.

Styrkan efteråt blev ett snabb-/explosivitet-pass. En fin start på veckan med totalt 1 h 50 min, varav 60 minuter i intervallintensitet!

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe