Där satt den!

Äntligen!

Hallå!

Tredje försöket denna säsong med 10 x 500 meter (90 sekunder vila) på min skierg och denna gång lyckades jag äntligen med mitt mål om sub 100 sekunder på alla. Första försöket den 10/11 klarade jag fem av tio, andra försöket den 24/11 klarade jag sju av tio och idag blev utfallet såhär:

Inte en 1,40-tid så långt ögat kan nå!

Det personliga rekordet är på 1,39,0 min/500m från den 25/12 2020.

Jag började passet med tio minuter i sub 2,00-tempo, 20 drag i sub 1,40-fart vid minut fyra och åtta. Därefter tre minuter tröskel i sub 1,50-tempo, följt av två lugnare minuter.

Intervallerna kändes dåligt redan från start och jag fick slita på varenda en för att hålla mig under måltiden. Jag blev dock aldrig superstum, utan jag lyckades återhämta mig skapligt i vilan varje gång, vilket blev räddningen.

Det mest spännande som hände under träningen var att pulsbältet flög av mig i starten av den 8:e intervallen. Aldrig varit med om det förut och jag trodde det hade gått sönder i haken. Men tack och lov var det helt. Inte lätt att vara tjock. Ni kan se på pulskurvan när jag inte hade bälte på mig:

Ni kanske ser den djupa dalen där på slutet, kring 37-38 minuter in i passet.

Motståndet för dagen blev som vanligt 8 (dragfaktor 124).

Avslutningsvis körde jag åtta minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1, vilket gav mig totalt 55 minuter träning.

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here