Detta var inte kul.

Det dök upp ett minne på Facebook här i dagarna. 10 år sedan jag fick skaka hand med kungen efter min 8:e plats på SM-sprinten i Falun.

Hej på er!

Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk med snor, hosta och slem i bröstet. Lite lätt halsont i början, men det gick över snabbt. Jag opererade bort mina halsmandlar när jag var 13 år, så det kan nog påverka att jag inte får samma problem med halsen. Tidigare hade jag mycket problem med den.

Trodde att jag skulle repa mig rätt snabbt även denna gång. Jag har inte varit sjuk på nästan ett års tid och de flesta gånger dessförinnan har det gått över på säg 1-4 dagar. Men icke denna gång.

Under dagarna i veckan har jag varit hemma med Alfons som också fortsatt är småsjuk. Har inte haft någon större energi, men ej heller varit helt förstörd. När Alfons blev hämtad igår kring 15-tiden kände jag mig okej, jag fick bland annat mina toppar på håret klippt av Alfons mamma. Första gången på nästan ett år som håret klipps, syns dock inte så stor skillnad, så oroa er inte.

Vid 18-tiden på kvällen så ville jag ta en lugn promenad för att få andas friskluft och få använda mig av ett underställ, så att jag får känna mig lite sportig. Jag tog det väldigt lugnt och det kändes skönt.

Senare på kvällen började jag känna mig allt mer dålig, frusen, varm och svag. Har tagit tempen kontinuerligt under veckan, den har legat kring 36,8-37,4, men igår låg den på 38,5.. Hjärtat slog som efter målgång på ett lopp, eller en hård intervall. Helt förstörd.

När jag vaknade imorse så var sängen helt genomblöt av svett. Min pulsklocka som jag alltid sover med visade på ett exceptionellt lågt HRV-värde, vilket ändrade min träningsstatus från återhämtning till ansträngd. Riktigt hög vilopuls och även dålig sömn. Så jag tror ändå att den är någorlunda tillförlitlig, även om känslan är ett viktigare värde, men även den är ju riktigt dålig.

Det känns väldigt avlägset just nu innan jag kan börja träna. Kul. Fin försäsong med bra träning, därefter flera pisslopp och nu dödssjuk. Lär inte rosa marknaden denna säsong om ens någonsin igen..

Related Articles

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here