En femma stak, ja tack + nörderi på hög nivå

Rullskidor, stakning, längdskidor, Vasaloppet, Oakley, Leki, Craft, Lazer
Snabbt stopp högst upp i Skräddarbacken för att putsa brillorna som blivit immiga av tårar. Kanske glädjetårar över hur kul det är med rullskidor i några plusgrader och med en pissblöt vägbana? Jag brukar ha med mig en liten putsduk i vätskebältet, mest för att torka ren mina AirPods om jag blir för svettig.

Tjena!

Idag mina kära vänner så kom jag ut vid ett för mig väldigt tidigt klockslag, redan vid 10,46 gick tåget denna dag! Jävligt skönt att komma iväg och bli klar i hyfsad tid. Att jag aldrig lär mig. Anledningen till det var dock inte någon nyfunnen motivation, utan att jag hade en tid hos Mercedes i Falun klockan 15. Det var någon garantiåtgärd där någon sensor skulle bytas.

Träningen idag blev ett enkelt litet tretimmarspass (50,9 km) stakning på Elpex IV. Såhär åkte jag om ni vill upprepa bedriften:

Började alltså med jakt på höjdmeter i Skräddarbacken, för att avsluta med mer flackare åkning mot Torsång och hemåt. Det gick riktigt tungt och segt i början, rejäl motvind och blött. Men jag fick under den andra halvan lite hjälp av vinden så att farten kunde öka en aning, annars hade jag nog varit kvar där ute på nejderna än.

Tio impulser betade jag av under passet, i övrigt endast lugn åkning. Som avslutning hemma så körde jag mitt bålstabilitetspass. Fin träningsdag igen!

Jag har ju en förmåga att nörda ned mig i saker. Många timmar har gått åt till att googla och läsa på forum (reddit är en nyfunnen favorit), alltid på engelska då där finns bäst utbud i allt ifrån nedan beskrivet, till träning eller skaderehab.

Nu har jag återigen ramlat ned i hålet vad gäller ljud- och bild-kvalitet på mitt lilla hemmabiosystem. Under mina dagar jag var sjuk så ”råkade” jag beställa en Sonos Arc (för att kunna lyssna på Dolby Atmos), som uppgradering över min tidigare Beam gen 1. Jag säger återigen att jag inte klarar av att vara sjuk, det händer alltid sådana här dumheter då. Dessutom har jag beställt den nya Apple TV:n, det är mest för att kunna streama i HDR10+ på min Samsung Q80T. När jag köpte TV:n så var jag inte så påläst och insåg inte att Samsung vägrar implementera Dolby Vision i sina apparater, hade jag haft koll på det så jag köpt ett annat märke. Nu hoppas jag bara att Netflix vill börja sända även i HDR10+, men det tvivlar jag på..

Förutom ovan uppgraderingar så har jag tidigare bytt ut mina HDMI-sladdar till bättre kvalitet av 2.1-typ. Både min Apple TV och Sonos är trådade. Men igår råkade jag inse att de kablar jag har endast är Cat5 och inte Cat6, så jag blir såklart ”tvungen” att byta upp mig även där. Helt seriöst så tror jag att jag ägnat mer tid till att försöka få till bättre bild och ljud, än vad jag faktiskt kollat på TV:n. När jag väl kollar så har jag ofta dålig fokus, pausar filmen eller serien och börjar surfa på mobilen..

Nu får vi hoppas att installationerna ovan går smidigt och att jag sen får vara frisk länge, så att jag inte får för mig att uppgradera något nytt. Min TV på 65” känns ju lite liten och saknar ju som sagt Dolby Vision…

Related Articles

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

Löpintervaller – stakning – kettlebell

Tjena! Nu har jag sommarlov, fy fan vad skönt! Det kan ni få fira in genom att kolla min senaste vlogg, kommentera, prenumerera på kanalen...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here