Idag bjöds det på ett härligt solsken passet igenom!

 

Tjena!

Då var årets första hundring på stak avklarat. Alltså 100 kilometer eller mer, gärna på fyror, som idag på mina Elpex IV.

Rundan började över Skräddarbacken (halvvägs upp), Lindan, Romme, Mora by, Gustafs, Stora Skedvi, Pingbo och Strand. Därefter var det mer välbekanta vägar runt Vikasjön och Runn. Såhär så spektaklet ut på kartan:

En massiv bit till distanspass.

 

Med mig i drickaväg hade jag lyckats fylla vätskeblåsan sånär på två liter med sportdryck, samt en extra halvliter softflask med vatten, som jag satt fast runt bältet med ett rejält gummiband. Det funkade perfekt och det var det enda jag intog under turen.

Den gamle cykelräven Jonas Axforsen fick syn på mig längs Strandvägen i Falun!

Kroppen kändes förvånansvärt pigg hela vägen nästan. Lite småkrokig och törstig den sista timmen. Det är svårt att veta hur mycket dricka man har kvar i vätskeblåsan när man åker och stanna vill jag inte göra i onödan. Skulle jag dricka efter törst på slutet så hade jag behövt en tankbil med mig, så det gäller att hushålla på drickan och svälja spott, (skämt åsido).

Under den sista timmen blev det mina numer sedvanliga impulser på 15 stavtag vardera. Det var nog ingen vacker syn. Men det är bättre att försöka bli snabb, än att låta bli tänker jag.

Hela kalaset ramlade in på 5 h 30 min och 100,6 kilometer. Under de sista två timmarna hade jag målet om att klara 100 km på sub 5,5 h, vilket lyckades!

Jag körde även halva mitt stab/bålstyrkepass + 200 reps med kettlebell och gummiband efteråt. Idag har kroppen fått smaka!

Ha en fortsatt fin dag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here