En salig blandning

Det började med löpning ute

Hej på er!

Ännu en dag där jag var seg att komma iväg med träning. Jag såg en massa damm i badrummet, så jag bestämde mig för att göra en rejäl städning där, samt en rad andra mer onödiga saker. Men till slut kom jag äntligen igång med passet.

Tanken var först att springa lugnt i två timmar. Men dels var jag fortsatt less sedan onsdagens snöpulsning och dessutom vräkte det stundtals ner regn. Istället bestämde jag mig för ett mixpass av allt.

Som ni såg på bilden ovan började jag med löpning ute. 35 minuter, 7,84 kilometer, 4,29 min/km.

Löpband

Del två blev löpband och här sprängde jag mig  rejält. Jag körde 35 minuter utan stopp, fördelat på följande:

– 8 minuter @ 15 km/h

– 20 minuter växlande tempo: 2 x (3 min @ 17 km/h / 3 min @ 19 / 3 min @ 18 / 1 min @ 20)

– 7 minuter @ 15 km/h

Det blev otroligt mycket jobbigare än vad jag tänkt mig, men jag klarade av det hela och det var ju målet! Jag vill nämligen försöka få upp min löpkapacitet igen och förhoppningsvis springa några lopp i sommar om lusten faller på. Pulsen på detta delmoment av träningen maxade på för mig brutalt höga 192 slag per minut!

Sprängd

Den sista konditionsdelen blev skierg. Här var tanken innan att köra lite snabbare tider än i torsdags, men jag fick revidera den planen då jag blev sprängd på löpbandet.

Jag började med 9 minuter i sub 2,00-tempo, körde 20 snabba drag vid minut tre och sex. Därefter blev det följande intervaller:

Progressivt i alla fall

Uppvärmning och intervaller var på motstånd 8. Det var kämpigt, men absolut ingen genomklappning.

Som avslutning på detta moment blev det sex minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1.

Det sista jag tog mig an idag i träningsväg var en liten blandning av mina TRX-övningar och bålstyrka.

Fint pass!

Previous articleRullskidpremiären avklarad
Next articleHemstädning

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here