Ett av de tuffare pass jag gjort!

Nu, nu är jag igång och det med besked. Såg i fredags kväll att Klas Nilsson kört ett rejält pass inomhus och det fick mig att gå igång på alla cylindrar! Var i valet och kvalet att köra redan i lördags, men med lite halvkrasslig känsla har jag fått avvakta. Idag var det äntligen dags!
Först blev det fem minuter skierg som uppvärmning, det på strax under 2,00 min/500m. Sedan började evighetsgörat: 20 x 1000m med 90 sekunder vila. Hade en förhoppning om att hålla mig under 3,40 per tusing, alltså under 1,50 per 500m. Det lyckades! Skönt! Blev aldrig jobbigt i flåset, kanske lite för lång vila och eventuellt lite för avvaktande körning. Men det tog rejält på musklerna kan jag lova er! Dessutom hade jag ju mer trevligheter efter skiergen att beta av. 
Här har ni tider och pulskurvor: 

Avslutade skierg-sessionen med fem ytterligare minuter på sub 2,00 min/500m. 
Efter några minuters vila så drog jag igång den andra helvetes-maskinen, nämligen löpbandet:

Här var siktet inställt på att få ihop totalt 60 minuter på 10% och 10 km/h. Det fick jag, till och med 10,1 km/h (sub 6,00 min/km). Men det satt långt inne, usch och fy. Fick dela upp det på tre intervaller om: 36 – 14 – 10 minuter med 2 + 3 minuter i vila. Det var med nöd och näppe jag tog mig igenom de sista två. Krampkänning i hela överkroppen av alla ställen. Här är pulskurvan för löpningen:

Totalt dunkade jag in tre timmar träning ute på balkongen idag. Detta gav mersmak! Tänker kanske blanda lite längre såna här halvhårda körningar med min vanliga träning, även intervaller av typen 30”-15”, 40”-20”, sen typ 10x500m och liknande. 
Siffror skierg: 1,53,17 timmar, 23,16 km, 153 snittpuls, 170 maxpuls.  
Siffror löpning: 1,06,03 timmar, 10,1 km, 162 snittpuls, 175 maxpuls. 
Nu har då jag avverkat mitt dagsverke, har du?
https://adamsteen.se/

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe