Ett gäng stakintervaller, bara för att

Skönt med ljusare dagar och brillor istället för pannlampa på skallen!

Hej på er!

Som det ser ut blir det nog troligen inget mer lopp för mig i vinter. Men man ska aldrig säga aldrig. Hade ju varit kul med Lofsdalen Epic den 1:a april, men det var ju det där med ekonomin ni vet.

Oavsett tävling eller inte så vill jag ändå träna på bra. Jag gillar att hålla mig i form året om, dessutom bjuds det på vinterföre och jag vill ju ha mina 750 träningstimmar detta år. Så det är bara att gneta på. Vad ska jag annars göra liksom?!

Idag körde jag mina första stakintervaller sedan Vasaloppet. Jag hade inte glömt bort hur man gör. Bergebo var åter platsen för träningen och denna gång var det nydragna spår. Föret var dock lite speciellt, så det gick rätt så tungt, men så kan det vara ibland.

Efter en timmes uppvärmning, inklusive sex stegringar så betade jag av följande intervaller:

– 6 x 6 minuter (2 minuter vila)

– 6 x 3 minuter (1 minut vila)

– 6 x 30” – 30”

Jag höll till på både Igeltjärnsvägen och delar av konstsnöspåret. Kändes väl varken bra eller dåligt. Svårt att få något riktigt tryck eller flås när det upplevdes gå så tungt i spåret. Lyckades åtminstone snitta 20,4 km/h över alla intervaller och maxade pulsen på 174, så helt förgäves var det inte.

När jag var klar med intervallerna så började det skymma, samtidigt som temperaturen kröp nedåt. Sjuk som jag är så ville jag såklart få till tre timmar, det slutade med att jag benskejtade sista kvarten med stavarna i armhålorna och händerna indragna i jackärmarna pga dödskalla händer. Jag är inte normal, men rätt så konstig.

Kalaset landade på tre timmar och 48,5 kilometer. Inte nog med det så körde jag gluteus-övningar hemma.

Vi hörs imorgon!

 

Previous articleElbilar och laddstolpar
Next articleTretimmarn skate

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here