Ett gäng stakintervaller, bara för att

Skönt med ljusare dagar och brillor istället för pannlampa på skallen!

Hej på er!

Som det ser ut blir det nog troligen inget mer lopp för mig i vinter. Men man ska aldrig säga aldrig. Hade ju varit kul med Lofsdalen Epic den 1:a april, men det var ju det där med ekonomin ni vet.

Oavsett tävling eller inte så vill jag ändå träna på bra. Jag gillar att hålla mig i form året om, dessutom bjuds det på vinterföre och jag vill ju ha mina 750 träningstimmar detta år. Så det är bara att gneta på. Vad ska jag annars göra liksom?!

Idag körde jag mina första stakintervaller sedan Vasaloppet. Jag hade inte glömt bort hur man gör. Bergebo var åter platsen för träningen och denna gång var det nydragna spår. Föret var dock lite speciellt, så det gick rätt så tungt, men så kan det vara ibland.

Efter en timmes uppvärmning, inklusive sex stegringar så betade jag av följande intervaller:

– 6 x 6 minuter (2 minuter vila)

– 6 x 3 minuter (1 minut vila)

– 6 x 30” – 30”

Jag höll till på både Igeltjärnsvägen och delar av konstsnöspåret. Kändes väl varken bra eller dåligt. Svårt att få något riktigt tryck eller flås när det upplevdes gå så tungt i spåret. Lyckades åtminstone snitta 20,4 km/h över alla intervaller och maxade pulsen på 174, så helt förgäves var det inte.

När jag var klar med intervallerna så började det skymma, samtidigt som temperaturen kröp nedåt. Sjuk som jag är så ville jag såklart få till tre timmar, det slutade med att jag benskejtade sista kvarten med stavarna i armhålorna och händerna indragna i jackärmarna pga dödskalla händer. Jag är inte normal, men rätt så konstig.

Kalaset landade på tre timmar och 48,5 kilometer. Inte nog med det så körde jag gluteus-övningar hemma.

Vi hörs imorgon!

 

Previous articleElbilar och laddstolpar
Next articleTretimmarn skate

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here