Fått en ”gratisvecka”!

Bilden på Alfons ser lite läskigare ut än vad det var meningen. 
Hej på er. 
Veckorna flyger fram här, redan torsdag igen och solen skiner återigen. 
Det här med aktuellt veckonummer är något jag ofta inte har riktig koll på. Jag får vara glad om jag vet vilken veckodag det är och eventuellt datum. Men jag har sedan 2013 använt mig av en Excel-baserad träningsdagbok som jag fått från DSA. Jag har de senaste åren använt mig av samma dokument, utan uppdaterade datum, men veckorna stämmer ju oavsett om datumen är riktiga eller ej. Hänger ni med? Alltså, mitt träningsår startar måndag V17 alltid, då går jag efter det datumet, oavsett om det är den 20:e, 26:e, etc, april. 
Träningsdagboken är upplagd så att det är 13 stycken fyraveckorsperioder. Här blir det ju ett litet problem. 13 x 4 x 7 blir ju 364 dagar. Alltså blir det en förskjutning på en dag varje år. Under 2020 hade vi 53 veckor, så hela min träningsdagbok blev efter nyår förskjuten med en vecka, upptäckte jag igår. Så i min träningsdagbok just nu är jag inne på den sista veckan i den näst sista träningsperioden, alltså vecka 12, men i själva verket är det ju vecka 11. Krångligt? Eller hänger ni med fortsatt? 
Jag har nu planerat min träning så att jag ska köra cirka 12 timmar i veckan och på så vis nästan få en helt fri sistavecka i träningsdagboken, men ändå klara 710 timmar. Nu ser det ut som att jag klarar det utan problem och att jag dessutom har en ytterligare vecka mellan slutet på denna träningsdagbok och början på nästa. En lång utläggning till dit jag ville komma, men nu har ni förhoppningsvis koll. 
Ska bli sjukt skönt att få två veckor där jag bara kan träna på efter känsla och lust. Det behöver jag, framförallt för det mentala, att bara slappna och släppa måstet när det kommer till träningen. Det blir även lättare att motivera mig nu de sista veckorna med träning. Tre stycken kvar efter denna. Kämpa Adam! 
_____
Idag efter jobbet så väntar ett lugnt skatepass och TRX-styrka. Imorgon är min plan och förhoppning att få till en dubbeltröskel, blir kanon det! Nästa vecka väntar säsongens sista tävling: Norra Garberg hill climb!
Vi hörs!
https://adamsteen.se/
Previous article5 x 8’
Next articleTvå timmar skate i snöfall

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here