Fyra mil löpning och lite skierg

Bilden tagen med min nya iPhone 13 PRO max, vilken jag köpte begagnad. Ni kan läsa om det här.

Godkväll!

Idag blev det ett tufft pass för undertecknad. Det började med årets längsta löppass på 3 h 35 min och 40,3 kilometer (5,20 min/km). Under den första halvan av passet så lade jag in 10 x 20 mångsteg, vilka nog också hjälpte till att döda mina ben som redan från start var rätt sega.

Jag började med att springa till Mellsta och första halvan på 7,5-spåret, sedan vek jag av mot mina favoritstigar uppåt Tjärnaberget, ett varv runt elljusspåret i Skräddarbacken och Muskboberget. Såhär såg det ut på kartan:

800 höjdmeter och såklart lika många fallmeter sätter sina spår i benen kan jag lova.

Fint att löpningen ändå börjar rulla på bra och att hälsenan håller sig i schack. Jag gillar ju att springa väldigt mycket och det ger enligt mig en riktigt bra träning, samt är ett kanonbra komplement till stakningen. På fötterna satt såklart mina Hoka Tecton X, en riktig drömsko för rutter som ovan!

För att få ihop mina planerade fyra timmar för dagen så fick jag köra 25 minuter ute på min skierg. Det landade på ett snitt om 1,58,5 min/500m och 6324 meter. Jag ändrade motstånd var femte minut i följande schema: 10 – 2 – 8 – 4 – 6.

Som om ovan inte skulle vara nog så körde jag även ett pass med TRX-styrka, samt givetvis tåhävningar..

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe