Intervalldags, fin kommentar och sparskola

Min bästa lilla, stora vän! 
Tjena kamrater! 
Onsdag och en glad överraskning när jag drog upp rullgardinen imorse och fick se att solen lyste. Enligt prognosen i måndags så skulle det vara regn hela veckan. Men det har hittills motbevisats till min stora glädje. Regn klarar vi oss utan! 
Skjutsade iväg Alfons till dagis och därefter blir det mammadagar till söndag. Men som vi alla vet så springer ju tiden fram, så jag hinner väl bara nysa och gå på toaletten några gånger så är denna veckan passé. 
Jag själv ska jobba först, därefter tänkte jag bege mig hem och sedan ta mig ut på balkongen för att köra ett smyg-tröskelpass. Känns enklast mentalt att beta av intervaller där just nu och då gör jag det. Ska inte pressa mig för hårt kring saker jag inte vill göra just nu, utan vara snäll emot mig själv och göra sådant jag vill göra. Det tror jag blir en vinnande strategi på både lång och kort sikt. 
De få av er som tror att jag gjort ett dåligt jobb och får gå för den anledningen får här ett litet bevis på att jag åtminstone gjort familjen till min elev i snart fyra år nöjd: 

Fin kommentar, tack för den! 
Jag var inne på ett nytt möte igår med rektorn för det här med LAS-dagar. Det var som jag befarade, att de senaste två åren ej räknades då jag varit anställd på visstid som lärare. Tidigare var jag anställd som elevassistent och tror jag det var tidsbegränsad. Jag kan ha fel, men jag tror det var så som ovan nämnt. Nåväl, jag har ändå förlikat mig med faktumet att situationen är som den är. Nu får jag försöka göra det bästa av den. Bara att gasa mig ur det med träning och ett bra leverne. Det har funkat förr. 
Jag sa ju nyligen upp mitt företagsavtal hos Nordea för att använda ett gratis-dito på Bokio. Det sparar mig 800 kronor per år. Nästa sparåtgärd är att byta parkering hemma igen. Jag bytte i vintras till en som var närmare lägenheten, för att spara tid när jag går till bilen med Alfons + Boris, men det fanns bara med motorvärmare på och den är 70 kronor dyrare i månaden. Jag har inte ens motorvärmare på bilen. Så nu när jag inte har Boris kvar så kan jag lika gärna byta tillbaka till den gamla och således spara 840 kronor per år. Småsaker såklart, men i det stora hela så är det ju viktigt att försöka hålla de fasta kostnaderna så låga som bara möjligt. Kolla elavtal, försäkringar, använd högst en streamingtjänst, ha ett billigt mobilabonnemang (skaffa fello) och så vidare. En hög lön gör inte dig automatiskt rik, det gäller att hålla koll på sina kostnader! 
Vi hörs senare!
https://adamsteen.se/
Previous articleLivet går vidare
Next articleBalkongfjong

Related Articles

Kort skate och löp – stress

Tjena! Idag har det gått i ett. Stressat som en dåre och återigen sovit alldeles för dåligt. Det håller inte riktigt att sova 4-6 timmar...

Trettiomila-vecka, check

Hej alla vänner och ovänner! Det är nästan så man drömmer med tanke på vädret som varit. Varmt och soligt i flera dagar. Helt sjukt...

Två pass idag!

Tjena! Det sköna vädret fortsätter! Drömmen att enbart träna i shorts på dagens båda träningspass! Dagens första träning blev löpning. Jag sprang upp till Mellsta för...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here