Morgonkaka på löpbandet

Då jag sällan har medvind (i livet?!) så får jag se till att skaffa en artificiell dito med hjälp av min fläkt!

Tjena!

Då var vi tillbaka i rutinerna igen. Känns ändå skönt på något sätt. Att det ska vara så svårt att i förväg inse det och att fortsätta hålla god dygnsrytm. Nåväl, det är som det är.

Dagens första träningspass av två planerade blev löpband. Jag körde 45 minuter i ett svep, utan stopp, där jag blandade farter och lutningar på följande sätt:

– 10 minuter uppvärmning @ 15 km/h, 0%

– 30 minuter i växlande tempo och lutning, fördelat på:

0% lutning: 3 min @ 17,5 km/h / 3 min @ 19 km:h / 3 min @ 18 km/h / 1 min @ 20 km/h

5%: 5 varv med 1 min @ 14,1 km/h / 1 min @ 15,1 km/h

10%: 5 varv med 1 min @ 11,1 km/h / 1 min @ 12,1 km/h 

– 5 minuter nedvarvning @ 7 km/h, 15%

Det var det hele. Hyfsat likt passet för två veckor sedan, men något snabbare farter + en nedvarvning på bandets maxlutning 15%.

Trots en hyfsat sliten kropp från den senaste tidens träning så kändes det skapligt i kroppen. Stabilt liksom, även om det stundtals var slitsamt. Men kul med variation på olika farter, lutningar och tider!

Passet blev som sagt 45 minuter och jag fick in 10,5 kilometer totalt. Medelpulsen blev 165 och maxpulsen landade på 179. På fötterna hade jag ett par carbonskor från Hoka.

Fin start på veckan!

Previous articleSpela Harpan
Next articleSession number two ☑️

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe