Pers på skierg + löpband backe

Hallå där! 

Nu har jag satt ett nytt pers på min sambo Skiergen. Efter en sedvanlig uppvärmning på 10 minuter i sub 2,00-tempo med 20 snabba drag vid minut fyra och nio så var det dags för ett nytt test av passet: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 min, med 1 min vila. Precis som senast så startade jag den första intervallen i 1,50-tempo. Målet är sedan att höja farten med en sekund/500m och intervall. Den gången klarade jag fyra intervaller. Idag klarade jag allihopa, boom, där satt den! Det var givetvis väldigt jobbigt, men idag kändes det som att jag hade kontroll hela vägen. Det känns som att den hårda träningen jag gjort på slutet med dessa rejäla intervallpass ute på balkongen har gett resultat. Visst, det är ju inte på skidor, men det bör ändå ge en fingervisning om att jag är i okej slag ändå. 
Här är lite siffror från skiergen:

Jag körde tio minuter till som nedvarvning i samma fart som uppvärmningen. Hela passet på motstånd 8. 
Efter lite vila så klev jag därefter på nästa maskin:

Här började jag med fem minuter på 10% och 9 km/h. Sedan blev det två längre intervaller:
20 min @ 10% och 10,5 km/h
2 min vila
15 min @ 10% och 10,7 km/h
Avslutade det hela med 12 minuter på 8% och 9 km/h. 
Fick ihop 90 fina minuter intervall och 2,20 h totalt. Min tanke är att försöka beta ihop 15 timmar både denna och nästa vecka. Så jag får en fyraveckorsperiod på 60 timmar. Kan ju vara bra efter att jag de senaste perioderna endast haft: 42, 53, 45 och 58. Innan dess under sommaren så hade jag tre fina perioder på 64, 73 och 73. Efter detta pass så har jag precis klivit över 500 träningstimmar sedan måndag vecka 17 (34,5 veckor)!
Hörs imorgon!
https://adamsteen.se/
Previous articleKaos till lugn
Next articleSåg jag i syne?!

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

3 COMMENTS

  1. Lyllos som sett solen, här i sthlm lyser den med sin frånvaro, men undrar lite varför du alltid har sådan kraftig lutning, om man kollar på löparna David Nilsson, Kalle Berglund mm så verkar det som att dom kör oftast med mycket mindre lutning, däremot med högre fart. Funderar bara, annars en jävligt bra blogg

  2. Faktiskt!

    Dels gammal vana. Men sen hade jag ju problem med löparknä september-november. Enda som funkade då var att springa uppför på löpband. Nu verkar det vara bra, men för säkerhets skull så kör jag backe ett tag till. Jag tycker egentligen bättre om att springa på flacken jag också. Men uppför är mer skonsamt för mig. Sen är jag ju skidåkare och vi har ju någon dum idé om att uppförslöpning ska vara bättre. Vilket jag själv tvivlar på. Tack för det 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here