Psykvasan™ / ”herrejösses-passet” (+90 km)

En fjärdedel in i passet, vid gott mod

Riktigt fin vinterdag idag med 6-7 minusgrader och strålande sol!

Tjena!

Jag fick någon dum idé idag om att staka ett Vasalopp, alltså 90 kilometer, runt konstsnöspåret på 1,6 kilometer på Lugnet. Det skulle bli 56,25 varv det. Lät inte avskräckande först, innan jag började fundera..

Sagt och gjort drog jag igång passet vid 11,20-tiden. Som vanligt med målet att inte stanna någon gång. Redan efter 45 minuter började jag känna mig kissnödig.. Annars rullade det på fint och det gick förhållandevis lätt idag tack och lov!

Då vädret var strålande var det tyvärr inte bara jag som tyckte det var en bra idé att åka skidor idag. Det var smockat med folk hela dagen. Folk framför i båda spår, folk som klapprar bakom på skidorna och folk som hetsar i spåret bredvid. Dessutom en rad olika ungdomsträningar. Jag ska fatta mig diplomatiskt nu, för att inte få skit. Det är bra att folk vill åka skidor och röra sig. Man får åka hur fort eller långsamt man vill i skidspåren. Men att stå still är inte okej, ej heller att utan uppsikt åka kors och tvärs över spåren. Det höll på bli krockar flera gånger. Jag blev lite irriterad av dessa små övertramp, i övrigt höll jag mig lugn.

Efter 55 kilometer tog jag en energibar i farten, det tog två varv att tugga i mig den.. Efter 80 kilometer tog jag en gel då jag började känna mig riktigt krispig. Förutom det så drack jag upp ett vätskebälte på cirka 0,7 liter med sportdryck.

Jag började utan hörlurar, men satte i dom efter två timmar för att lyssna på musik, vilket gjorde att jag fick upp ångan lite. Ända fram till cirka 3,5 timmar åkte jag själv, sen dök glädjande nog bröderna/tvillingarna Bob och Jack Impola upp så jag fick sällskap av dessa trevliga herrar. En stund därefter dök också min bror upp och jag fick sällskap av honom under resten av passet.

Det kostar på att staka på denna bana vill jag lova. Det blir en del höjdmeter, 1860 för att vara mer exakt. Dessutom en massa isiga kurvor som gör det hela än mer spännande. Såg ett flertal brutna stavar längs denna krigszon.

Till slut kunde jag äntligen stänga av klockan efter 91,1 kilometer och 5 h 25 min. Lyckades med målet om ett Vasalopp och även att inte stanna en enda gång! Bra jobbat Adam.

Jag lovade mig själv innan att jag skulle få skippa styrka idag om jag klarade 90 kilometer, så tyvärr måste jag ju hålla det löftet!

Nöjd efter dagens batalj!

91 kilometer stakning, tjoho!

Previous articleOn repeat
Next article+300 kilometer denna vecka

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here