Riktigt jobbigt pass på löpbandet

Hejsan!

Har ni sett min senaste vlogg? Prenumererar ni på kanalen? Passa även på att följa mig på Instagram och Strava!

Idag har jag bränt av ett intervallpass på löpbandet som blev riktigt jobbigt! Jag körde 45 minuter utan stopp fördelat på:

– 10 minuter uppvärmning @ 15 km/h, 0% lutning

– 30 minuter växlande tempo och lutning:

0% – 3 min @ 17 km/h / 3 min @ 19 / 3 min @ 18 / 1 min @ 20

5% – 5 varv med 1 min @ 16 km/h / 1 min @ 14

10% – 5 varv med 1 min @ 13 km/h / 1 min @ 11

– 5 minuter nedvarvning @ 10 km/h, 10%

Jag har kört något liknande vid flera tillfällen tidigare. Det var dock ett tag sedan sist jag körde riktigt hårt på bandet och mina ben är rätt slitna, troligen efter förra veckans skejtande och klassiska härjande. Dessutom på de två sista blocken så började jag idag med det hårda.

Den flacka löpningen gick smärtfritt, men backarna blev riktigt tuffa. Under det sista blocket var jag redo nästan från första minuten att ta en gråtstopp och vila i en minut. Men på något vänster lyckades jag klara mig från det och klarade av det hela med nöd och näppe. Klapp på axeln till mig där! Tack även till mina Hoka-skor som tog mig igenom detta.

Snittpulsen landade på 166 över hela passet och maxpulsen på 185, vilket skvallrar om att jag fick gräva hyfsat hårt.

Vilodag imorgon!

Previous article50 kilometer skate
Next articleElbilar och laddstolpar

Related Articles

Cykel med watt + styrka + stakning

Tjena! Jag har fått en ”liten dum idé” om att träna 100 timmar i juli. Förra året nådde jag 95. Med dagens pass är jag...

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here