Skidtest och lätt pass

På toppen av lugnet (305,9 m.ö.h), för första gången idag

Min vätska har frusit i slangbältet på nästan alla mina lopp. Dum som jag är så tränar jag aldrig med det och kan inte testa mig fram till nya idéer. Idag testade jag att tejpa fast en bit liggunderlag som ett tänkt vindskydd. Får se om det funkar. Jag har även satt en liten bit liggunderlag mellan slang och munstycke. Sedan länge så är vridreglaget borta, munstycket sitter tejpat direkt på slangen.

Hej på er.

Igår så gick jag till sängs redan klockan 22,30 och kunde för en gångs skull klocka in en skaplig sömn på ganska precis åtta timmar!

Idag så har jag tittat på Visma Ski Classics, myst med Alfons, skottat snö från uppfarten till lägenheten och på min parkeringsplats. Därefter åkte jag till Falun för att lämna Alfons, testa skidor och träna. Just det här planerandet och skjutsandet kring Alfons och min träning är det som kostar nästan mest i mental ork för min del kring träningen. Jag får också rätt dåligt samvete av att jag många gånger väljer den här träningen före honom. Men hade jag inte gjort det så tror jag att jag varit en än sämre pappa.

Jag och min bror testade igenom fem par DP sprint som var vallade likadant. Vi valde ut två par (ett vardera) som sedan blev pulvrade och därefter åkte med oss hemåt i varsin bil. Pappa vallar på skandinaviska cupen i helgen, så vi får vara våra egna servicemän imorgon på Craft Ski Marathon. Det blir varsina bilar upp imorgon också dessvärre, den ena av oss är mer för att planera och komma iväg i tid, medan den andra är tvärtom. Nu får själva gissa vem som är vem.

Ett bekymmer som gäckat mig de senaste dagarna är att sossarna på Grönklitt börjat med parkeringsavgifter och dom ska ha 60 kronor för att stå där en dag. Av princip så gillar jag inte att betala för sådana saker kring träning. Men jag har lite ess i rockärmen som förhoppningsvis löser det bekymret.

Jag är lite less på det här samhället som ska skatta ihjäl en alltså. Det är snart ohållbart dyrt att äga och åka bil. Speciellt när man har diesel. Alla priser går upp, i mataffären inte minst. Lönen som jag knappt har ökar inte. Lägenheten har knappt gått upp i värde. Mina investeringar är snart värdelösa också. Men skam den som ger sig. Jag vänder och vrider på varenda krona för att ständigt få det mest fördelaktiga alternativet för mig, kosta vad det kostar vill i energi! Jag plockar upp varenda pantburk jag ser, cyklar eller går så mycket jag kan, sparar in på det mesta och så vidare. Det går att bli rik på att dra ned på kostnaderna också! Men dom där jävla sossarna och miljömupparna gör allt dom kan för att sätta käppar i hjulet på oss med lite vilja – så att alla nyanlända (och latmaskar + whitetrash) kan få allt serverat.

Undra varför jag halkade in på detta? Jag skulle ju berätta om skidtest och träning. Efter skidtesterna så tog vi ett varv runt milen + ett extra varv runt elljusspåret. Allt var lugn åkning, förutom en nästan fyra minuter lång blänkare i typ tröskel på milspåret. Kändes inte jättedåligt för att vara dagen innan tävling, bra eller dåligt?!

Total åkning blev 70 minuter och 16,7 kilometer.

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here