Stakintervaller (i onödan?)

Hinkade runt på ett par Salomon-skateskidor idag, med vitbelag. Hjälpte dock föga i sylten!

Hej på er!

Ja, nu måste jag väl ändå säga att jag är igång med träningen igen på riktigt. Skönt som fan! Det är ju härligt att vila också, men det är svårt att slappna av helt och dessutom vet jag ju med mig att ju längre jag är borta från träning, desto jobbigare blir det att komma igång igen.

Idag var jag ”sugen” på att köra stakintervaller, så då fick det bli så. Onödigt kan tyckas då jag troligen inte har någon tävling kvar för säsongen. Men det är inte helt bestämt än heller. Dessutom tycker jag om att hålla igång bra året om och det är ju ändå härligt att få blåsa ur sig mellan varven också.

När jag kom till Bergebo så var det fortsatt isigt och lättfört på sina ställen. Men ganska snart blev det rejält grisigt och tungt. Inte så konstigt med 7-8 plusgrader kanske.

Jag värmde upp i lite drygt 30 minuter och betade sedan av 6 x 5 minuter (1,5 minuter vila, åker alltid väldigt lugnt i vilan). Som de senaste gångerna så körde jag intervallerna fram och tillbaka, högst uppe på Igeltjärnsvägen.

Kroppen kändes väl inte jättebra, men absolut ingen katastrof. Stabilt skulle jag säga. Svårt att utvärdera när det gick så pass tungt. Jag lyckades i alla fall komma upp i väldigt hög puls, så istället för tröskel så blev det min vana trogen ”tröskel”. På intervallerna så kom jag mellan 1,75 och 1,79 kilometer, så det var ganska jämna tider, 21,2 km/h i snittfart totalt.

Fick ihop 95 minuter och 26,7 kilometer totalt. Passet avslutades hemma med lite snabb/explostyrka. Skönt att få smaka på lite tuffare träning igen!

Related Articles

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

Fin långjanne med bl.a. premiär på FB-spåret

Tjena! Idag har jag haft ett både långt och väldigt fint pass i skogarna mellan Falun och Borlänge. Jag läste på skidspår.se att FB-spåret var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe