Stakintervaller (i onödan?)

Hinkade runt på ett par Salomon-skateskidor idag, med vitbelag. Hjälpte dock föga i sylten!

Hej på er!

Ja, nu måste jag väl ändå säga att jag är igång med träningen igen på riktigt. Skönt som fan! Det är ju härligt att vila också, men det är svårt att slappna av helt och dessutom vet jag ju med mig att ju längre jag är borta från träning, desto jobbigare blir det att komma igång igen.

Idag var jag ”sugen” på att köra stakintervaller, så då fick det bli så. Onödigt kan tyckas då jag troligen inte har någon tävling kvar för säsongen. Men det är inte helt bestämt än heller. Dessutom tycker jag om att hålla igång bra året om och det är ju ändå härligt att få blåsa ur sig mellan varven också.

När jag kom till Bergebo så var det fortsatt isigt och lättfört på sina ställen. Men ganska snart blev det rejält grisigt och tungt. Inte så konstigt med 7-8 plusgrader kanske.

Jag värmde upp i lite drygt 30 minuter och betade sedan av 6 x 5 minuter (1,5 minuter vila, åker alltid väldigt lugnt i vilan). Som de senaste gångerna så körde jag intervallerna fram och tillbaka, högst uppe på Igeltjärnsvägen.

Kroppen kändes väl inte jättebra, men absolut ingen katastrof. Stabilt skulle jag säga. Svårt att utvärdera när det gick så pass tungt. Jag lyckades i alla fall komma upp i väldigt hög puls, så istället för tröskel så blev det min vana trogen ”tröskel”. På intervallerna så kom jag mellan 1,75 och 1,79 kilometer, så det var ganska jämna tider, 21,2 km/h i snittfart totalt.

Fick ihop 95 minuter och 26,7 kilometer totalt. Passet avslutades hemma med lite snabb/explostyrka. Skönt att få smaka på lite tuffare träning igen!

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here