Visst är det väl härligt med både rullskidor och pjäxor svarta av smuts?! En regnskur på cirka 15-20 minuter förstörde allt från gott humör till bra snittfart. 

Hej.

Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt pissa mig i ansiktet. Idag var det inte bara den konstanta och familjära motvinden som spökade. Jag hade även turen att få smaka på en regnskur av sällan skådat slag under den första intervallen. En regnskur som visserligen var kort, men tillräckligt rejäl för att hela vägbanan skulle vara pissblöt för resten av passet och förstöra snittfarten rejält. Tur att det är kul åtminstone!

Jag värmde upp i 40 minuter ut till riksväg 293 och cykelbanan mellan Falun och Borlänge. Där började jag intervallerna som idag blev 10 x 6 minuter med 2 minuter lugn åkning som vila. Jag vände håll i vilan för att cykelbanan skulle räcka till för de totala 60 minuterna som idag landade på väldigt blygsamma 22,7 km/h i snittfart med mina Elpex 3. Jag överdriver inte om jag säger att det stora delar av intervallerna gick tungt som 4:or idag och jag vet vad jag talar om som kör alla distanspass på just 4:or.

Det var svårt att veta om det kändes bra eller inte, men jag blev trött, tror jag i alla fall. Jag hade mer bestyr i att tycka synd om mig själv kring vädret och att kränga på mig en rejäl offerkofta mellan stavtagen.

Passet avslutades med rejäl vind i ansiktet över Bomsarvet och Bullerforsen. Skramlade ihop 2 h 30 min och 48 kilometer. Blev riktigt trött och tom på energi under nedvarvningen, illavarslande. Men jag drar mig till minnes att jag också andra år brukar kunna ha lite vacklande form såhär innan sommaren drar igång på allvar. Efteråt blev det 650 repetitioner med mina gluteusövningar + tåhävningar.

Skönt som fan med ledig dag imorgon!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here