20x1000m erg + 60 min löpband backe

Så ska dom tas, dom jävlarna! 

Ett pass rakt ut i biceps utan pardon är satt till handlingarna nu. Ingen superhårdkörning, men en lång malning i ett ganska obekvämt tempo kan vi kalla det hela för. Perfekt för att gneta sig igenom tuffa Vasalopp, med mera. Även bra träning för det mentala. Men jäklar vad det sliter på alltså. Nåväl. 
Jag började hela kalaset med fem minuter uppvärmning på skiergen. Höll mig under min mentala gräns på 2,00 min/500m. Sedan började allvaret. Har kört liknande pass två gånger innan:
– 18:e november: 20x1000m skierg + 36-14-10 min löpband. Då med 1,5 min vila mellan skierg-intervallerna, snittade 1,49,6 min/500m. 
– 25:e november: 20×3 min skierg + 3×20 min löpband. 1 min vila mellan skierg-intervallerna, snittade 1,48,9 min/500m.
(Snabb aggressions-parentes: jag blir GALEN när folk vänder på siffrorna vid intervaller, som om dom i exemplen ovan skriver 1000×20, eller 3×20. Alltså när man inte förstår vilka siffror som ska vara först. Lika illa som sär    skriv  ning ar…!!!)
Idag blev det 20x1000m skierg med 1 minuts vila, motstånd 8, med 1,48,6 min/500m i snitt. Inte så pjåkigt för att vara mig det! Avslutade med fem nya minuter i sub 2,00-fart. 
Vilade en stund innan det var dags för nästa trevliga maskin att få jobba. Nämligen löpbandet. Hade som mål att klara 60 minuter totalt. Helst på så få intervaller som möjligt. Minuterna tickade på riktigt långsamt, kände mig trött direkt. Men på något konstigt vänster så betade jag av minut efter minut. I huvudet så räknade jag tiondelar av passet, femtedelar, fjärdedelar, tredjedelar och så vidare. Länge var planen 40+20. Men väl vid 40 så bestämde jag mig för att försöka gå hela distansen ut och det lyckades!! 
Efter 60 ganska plågsamma minuter så fortsatte jag i samma fart utan att stanna, men sänkte bandet till 0% och joggade av i tre minuter. Det fick räcka för idag. 2,45 riktigt effektiva timmar ute på balkongen. Tack och godnatt.
Pulskurvan på mitt löpband:

https://adamsteen.se/
Previous articleMittwoch
Next articleTestosteron

Related Articles

Halvlångt klassiskt och styrka efter

Tjena! Sommartid idag. Usch, måtte vi snart slippa detta tjafs med att ställa om klockan. För mig spelar det ingen roll om vi har normal-...

Skateintervaller och magsjuka

Hej kära kamrater! Ingen uppdatering från mig igår och jag ska berätta varför. Det började sent på tisdag kväll med att Alfons spydde vid tre...

Stakintervaller i hällregn!

Tjena! Det var lite kämpigt att bege mig iväg idag vill jag lova. Usch. Men trots 5-6 plusgrader och konstant regn så gick det inte...

5 COMMENTS

  1. Hej Adam, upplever du att skiergen börjar gå lättare under passet? Att motståndet minskar, så upplever jag det på min skierg! Kanske mina linor är utslitna! Har du någon idé om vad som är fel på min!

  2. Hej. Nej, faktiskt inte. Rullskidor brukar vara så däremot. Men har inte alls märkt det på skiergen faktiskt. Nja, vad ska det göra för skillnad? Är nog bara du som kommer igång, tror du inte?

  3. Tack, hoppas att det är så 👍, ska kolla med CONCEPT om dom hört något om det.
    Har du testat/hört något om abilicas stakmaskin som klebo varit med och tagit fram iallafall gör reklam för!

  4. Ja, gör det! 🙂 Nja, inte riktigt. Har sett 2-3 modeller från olika märken som ser exakt ut som originalet. Som jag har hört så ska concepts patent ha gått ut och det är exakta kopior. Om det stämmer låter jag dock vara osagt.

    Tack! Hehe ja, men det blir man. 10x500m är exempelvis jobbigare i vissa avseenden än detta också 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe