53 minuter effektiv intervalltid

Det självgoda flinet som bara uppstår när man kört klart ett intervallpass före klockan 09,15. Stundtals skugga och stundtals rejäl bländning av solen som gick upp gjorde att mina Oakley Radar EV med fotoktromatisk lins fick jobba mer än mig idag! 
Ja men tjena!
Jag hade två val idag, eller egentligen flera, det uppstår väl alltid val och valmöjligheter. Men när det kommer till träning så skulle jag hinna med ett pass innan Amanda började jobba nu på förmiddagen och på så vis så skulle jag kunna få en vilodag imorgon istället. Skönt att slippa träna på de dagarna jag jobbar, så då var valet ganska lätt. 
Jag stack iväg på rullskidorna klockan 07,58 imorse, inga fakirtider kanske, men ändå hyfsat tidigt för en som tidigare hade problem med att gå upp före klockan 10 på förmiddagarna. Jag åkte med rullmotstånd fyra bak och tre fram, vilket jag i princip alltid gör numer. Planen var att köra 4 – 3 – 2 – 1 varv runt min nya intervallbana här uppe i Skräddarbacken. Till skillnad mot i torsdags när jag körde med Måns så var det idag tio grader kallare och genomblöt vägbana, vilket gjorde att tiderna var därefter. Dessutom så satte styrkan i sedan gårdagen, men ändå så kändes det rätt hyfsat och stabilt! Jag pressade inte alltför hårt, utan intensiteten var tröskel ungefär, vilket kändes lagom idag, (flosklerna haglar). 
Såhär var upplägget idag:
4 varv: 21,37 min, 7,47 km, 120 höjdmeter, 125 fallmeter, 159 snittpuls, 170 maxpuls, 20,7 km/h snittfart

3 min vila

3 varv: 16,10 min, 5,60 km, 90 höjdmeter, 80 fallmeter, 160 snittpuls, 171 maxpuls, 20,8 km/h snittfart

2,5 min vila

2 varv: 10,48 min, 3,72 km, 65 höjdmeter, 50 fallmeter, 158 snittpuls, 169 maxpuls, 20,7 km/h snittfart

2 min vila

1 varv: 5,05 min, 1,86 km, 30 höjdmeter, 15 fallmeter, 165 snittpuls, 173 maxpuls, 21,9 km/h snittfart
Som ni märker så varierar höjdmätaren en aning och hänger inte riktigt med ibland. Men ett varv innehåller ungefär 30 höjd- och fallmeter. 
Det blev ett förhållandevis kort och effektivt intervallpass med helt okej siffror vad gäller puls och hastighet. Cirka 53 minuter effektiv intervalltid på de 83 minuter jag var ute. 
Nu får vi se vad dagen bjuder på ytterligare, det blir åtminstone en promenad till Willys för att inhandla dagens middag: blodpudding med bacon!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here