Börjar bli en ful ovana detta..!

Titta vad fint det är på Bergebos 1,5 km-spår!

 

Jag skrev tidigare under dagen till ansvarig för konstsnön i Bergebo och frågade när han trodde det var möjligt att åka. Följande svar fick jag: ”Dom började grovpisningen igår av 1.5an, så den ligger och torkar nu, men skulle tro att de fräser och pistar den till helgen. 2.5an blir nog strax därefter. Problemet nu är kapacitet på pistningen, 1 maskin och 2 utbildade förare gör att vi inte är fullt lika effektiva där som med snösystemet”. Det låter lovande och det ser ju även lovande ut!

Hej på er!

Ni har väl sett min senaste vlogg och ni prenumererar väl på kanalen?!

Att springa till Bergebo är ingen ful ovana. Det är ett spännande projekt nu såhär i övergångstider. Men att återigen spränga mig på min ack så fina stakmaskin än en gång är något jag inte gillar. Senaste gången jag körde detta upplägg, alltså 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minut med 1 minut vila så hade jag riktigt hög puls, klarade 6,5 intervaller på målfarten och blev sen fylld av mjölksyra. Idag klarade jag 5 intervaller, sen var det bara slut, utan för den sakens skull klappa igenom totalt.

Jag är så jag brukar nämna ganska sliten, stressad och less på det mesta. Jobbet gör mig inte glad, jag är stressad som fan och tycker det är skit. Har en massa mer saker som måste göras, omdömen som ska skrivas (ingen aning hur jag gör) inför terminsslut och betyg som ska sättas. Jämfört med förra året är det längre dagar med oftast en timme tidigare start på morgonen och även längre på eftermiddagen. Utspridda lektioner så att det blir ett evigt flängande mellan lärare och assistent-jobb. Sen har jag som tidigare nämnt någon väldigt dåligt tjänst vid namn ”uppehållstjänst”, vilket ger mig endast 92% av den lön jag ska ha. Så med längre dagar (8% högre anställning), 1000(!!) kronor mer i ”lön”, mycket mer ansvar och stress så får jag knappt ut mer pengar än förra året. Känns så jävla omotiverande att gå dit så ni kan inte ana. Det tär på mig, jag blir stressad och en sämre pappa till Alfons då jag ständigt är stressad och alltid ute i sista sekunden. Men snart är vi i halvtid på läsåret. Hoppas jag tar tag i livet till våren och fixar något vettigt jobb. Men känner jag mig själv rätt så blir det nog inte så..

Men vi skulle väl ändå prata träning här!?

För att fortsätta jaga dessa timmar så började dagen med 65 minuter och 12,5 kilometer (5,13 min/km) löpning. Kollade som ni vet av Bergebo och det såg bra ut. Hoppas på premiär där till helgen.

Skiergen blev 10 minuter uppvärmning (motstånd 8, 2 x 20 snabba drag) + 5 minuter nedvarvning (motstånd 1) i sub 2,00-tempo. Intervallerna vet ni vilka jag körde och här är resultatet:

Absolut ingen katastrof, även om det självklart är surt att missa målet.

Konditionsdelen för dagen slutade dock inte där, utan det blev 20 minuter löpband också, fördelat på:

– 8 minuter @ 10 km/h, 10%
– 5 minuter @ 12 km/h, 10%
– 7 minuter @ 10 km/h, 10%

Till sist blev det givetvis styrka i form av gluteus-övningar med gummiband. Så har jag fått ytterligare en dag att gå i detta fantastiska liv!

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here