Idag besegrade jag skiergen!

Hej där!

Förra fredagen körde jag ett liknande pass som idag, då hade det utlovats regn, men blev inget, idag öste det ner. En annan skillnad var att jag då misslyckades med skierg-delen, men idag lyckades det!

Jag började med 30 minuter (6,4 kilometer, 4,42 min/km) löpning utomhus. Därefter klev jag på skiergen för att börja med den istället för löpbandet som senast. Efter tio minuter i sub 2,00-tempo med de klassiska 20 snabba dragen vid minut fyra och nio så körde jag exakt samma upplägg som sist:

Dagens tider

Målet var progressivt med en sekund snabbare per intervall. De med koll ser att det är någon slags symmetri i det hela ovan. Allt det på motstånd 8. Avslutade med fem minuter i sub 2,00 på motstånd 1.

Nästa del blev löpband:

Tufft på bandet, men med hyfsad kontroll

Här körde jag följande tortyrliknande (nåja, inte fullt så illa) upplägg:

– 5 min @ 15 km/h (4,00 min/km), 1%

– 5-3-2 min @ 18 km/h (3,20 min/km), 1%

– 5 x 90”-30” @ 19 km/h (3,09 min/km), 1%

– 10 x 40”-20” (60” sista) @ 20 km/h (3,00 min/km), 1%

(1 min vila mellan allt)

– 10 min @ 15 km/h, 1%

(50 min totalt, 11,46 km)

Detta pass landade på strax över två timmar effektiv tid, med en timmes intervalltid.

Sist men inte minst blev det stabstyrka för bålen. Fint pass såhär dagen innan min födelsedag!

Godkväll!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here