Ett intervallpass i all sin enkelhet

Godkväll kära vänner och ovänner!

Idag hämtade jag ut ett nytt pulsband; Garmin Hrm Pro Plus. Det är exakt samma som det tidigare med samma namn, minus ”plus”, förutom en skillnad som är batteriluckan. Tidigare Garmin-pulsband brukar gå sönder efter batteribyten, så denna modell har nu någon form av vridanordning utan behov av verktyg för att byta. Ska bli spännande att se om detta håller bättre.

Träningspasset idag blev gjort och det var ju huvudsaken. Trist väder med lätt regn från och till, rejäl blåst åt alla håll (emot mig såklart) och blöt asfalt. Mörkret faller allt tidigare, likaså löven.. Usch vad jag avskyr höst. Nåväl, nog med gnäll.

Passet blev totalt 2 h 40 min och 52,3 kilometer. Intervallerna som kördes på Elpex 3 såg ut såhär:

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minuter (1 minut vila) + 10 x 10”-20”.

Lite av ett klassiskt pass för undertecknad. Gillar varianten där tiden går ned och intensiteten går upp. Jag höll mig som vanligt på cykelbanan mellan Falun och Borlänge. Kroppen kändes okej. Snittfarten på intervallerna blev 24,1 km/h och jag drog till med 175 i maxpuls.

Som avslutning på dagen blev det ett antal hundra repetitioner med gluteusövningar.

Ha det bra så hörs vi!

Previous articleSkierg-eftermiddag
Next articleSlit i mörker och regn

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here