Ett intervallpass i all sin enkelhet

Godkväll kära vänner och ovänner!

Idag hämtade jag ut ett nytt pulsband; Garmin Hrm Pro Plus. Det är exakt samma som det tidigare med samma namn, minus ”plus”, förutom en skillnad som är batteriluckan. Tidigare Garmin-pulsband brukar gå sönder efter batteribyten, så denna modell har nu någon form av vridanordning utan behov av verktyg för att byta. Ska bli spännande att se om detta håller bättre.

Träningspasset idag blev gjort och det var ju huvudsaken. Trist väder med lätt regn från och till, rejäl blåst åt alla håll (emot mig såklart) och blöt asfalt. Mörkret faller allt tidigare, likaså löven.. Usch vad jag avskyr höst. Nåväl, nog med gnäll.

Passet blev totalt 2 h 40 min och 52,3 kilometer. Intervallerna som kördes på Elpex 3 såg ut såhär:

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minuter (1 minut vila) + 10 x 10”-20”.

Lite av ett klassiskt pass för undertecknad. Gillar varianten där tiden går ned och intensiteten går upp. Jag höll mig som vanligt på cykelbanan mellan Falun och Borlänge. Kroppen kändes okej. Snittfarten på intervallerna blev 24,1 km/h och jag drog till med 175 i maxpuls.

Som avslutning på dagen blev det ett antal hundra repetitioner med gluteusövningar.

Ha det bra så hörs vi!

Previous articleSkierg-eftermiddag
Next articleSlit i mörker och regn

Related Articles

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe