Ett lagom stakintervallpass

Att se världen genom ett par Oakley gör det hela lite, lite roligare!

Hej på er!

Idag har jag lyckats med det trevliga att träna i dagsljus under hela passet. Jag har fortsatt ett schema där jag på torsdagar endast har en lektion som börjar vid 14-tiden. En av få bra saker med mitt jobb! Jävligt skönt att nu komma hem från jobbet och vara klar med träningen för dagen.

Dagens träningspass bjöd på 2-3 plusgrader och stakintervaller. Under intervallerna så höll jag mig enbart på det 2,5 kilometer långa konstsnöspåret och där var det hyfsat lättfört nästan hela passet, även om det mot slutet blev allt blötare.

Då det gick rätt bra i helgen och jag kände att formen inte var alltför långt borta så ville jag inte köra något stenhårt pass idag. Upplägget blev sex varv med följande:

– 5 minuter tröskel 

– 1 minut vila 

– 1  minut hårt 

– 2 minuter vila 

Direkt efter det sista varvet så körde jag 10 x 10”-20” för att försöka få lite tryck i grejerna. Dessa sista intervaller blev nästan de jobbigaste för dagen. Snittfarten över intervallerna blev 20,7 och jag maxade pulsen på 175. Lagom alltså!

Med lång och lugn uppvärmning + nedvarvning så klockade jag in 2 h 40 min och 43 kilometer på passet. Ett pass som sedan avslutades i hemmets lugna vrå med ett gäng av mina gluteus-övningar.

 

Previous articleLångjoppe stak
Next articleTvå timmar i solen

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here