Löpband i soluppgången

En lättnad när passet är klart. Notera pulskurvan i bilden

Hej och hallå!

Måndag, tisdag och onsdag ska jag jobba denna vecka. Därefter har jag ett sådant ofantligt efterlängtat jullov till någonstans kring den 10:e januari. Ledig till nästa år alltså, det är ju lång tid det!

Ytterligare en måndag startade med löpbandsintervaller, en otroligt fin vana som dock kommer sluta i samband med att skidsäsongen drar igång på allvar för mig någon gång i januari. Kanske jag då istället kör två lätta pass dessa dagar, alternativt unnar mig vila, vi får se då. Med min otur har jag säkert fått ett nytt och sämre schema nästa termin, så vi får hålla det öppet.

Upplägget idag blev ett liknande som jag kört några veckor i sträck nu, där jag adderar en del i uppförsbacke också. 45 minuter utan stopp blev det återigen, fördelat på följande:

– 10 minuter uppvärmning @ 15 km/h, 0%

– 30 minuter växlande tempo och lutning:

0% – 3 minuter @ 17,7 km/h / 3 minuter @ 19,1 / 3 minuter @ 18,1 / 1 minut @ 20 

5% – 5 varv med: 1 minut @ 14 km/h / 1 minut @ 16

10% – 5 varv med: 1 minut @ 11 km/h / 1 minut @ 13 

– 5 minuter nedvarvning @ 10 km/h, 10%

Testade som ni ser ett upplägg på uppförsbackarna med ett större spann mellan halvhårt och hårt. Det för att försöka bli bättre på tempoväxlingar, får se om det funkar. Längesedan jag körde så pass hårt som 16 km/h på 5% och 13 km/h på 10%! Jag trodde det skulle bli kämpigare än vad det blev, men det gick faktiskt rätt bra!

Passet landade på 10,91 kilometer, snittpulsen över hela blev 169 och maxpulsen 183 enligt min Garmin Forerunner 955 Solar. På fötterna hade jag mina älskade Hoka Rocket X, drömsko minst sagt!

Related Articles

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

Fin långjanne med bl.a. premiär på FB-spåret

Tjena! Idag har jag haft ett både långt och väldigt fint pass i skogarna mellan Falun och Borlänge. Jag läste på skidspår.se att FB-spåret var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe