Löpband i soluppgången

En lättnad när passet är klart. Notera pulskurvan i bilden

Hej och hallå!

Måndag, tisdag och onsdag ska jag jobba denna vecka. Därefter har jag ett sådant ofantligt efterlängtat jullov till någonstans kring den 10:e januari. Ledig till nästa år alltså, det är ju lång tid det!

Ytterligare en måndag startade med löpbandsintervaller, en otroligt fin vana som dock kommer sluta i samband med att skidsäsongen drar igång på allvar för mig någon gång i januari. Kanske jag då istället kör två lätta pass dessa dagar, alternativt unnar mig vila, vi får se då. Med min otur har jag säkert fått ett nytt och sämre schema nästa termin, så vi får hålla det öppet.

Upplägget idag blev ett liknande som jag kört några veckor i sträck nu, där jag adderar en del i uppförsbacke också. 45 minuter utan stopp blev det återigen, fördelat på följande:

– 10 minuter uppvärmning @ 15 km/h, 0%

– 30 minuter växlande tempo och lutning:

0% – 3 minuter @ 17,7 km/h / 3 minuter @ 19,1 / 3 minuter @ 18,1 / 1 minut @ 20 

5% – 5 varv med: 1 minut @ 14 km/h / 1 minut @ 16

10% – 5 varv med: 1 minut @ 11 km/h / 1 minut @ 13 

– 5 minuter nedvarvning @ 10 km/h, 10%

Testade som ni ser ett upplägg på uppförsbackarna med ett större spann mellan halvhårt och hårt. Det för att försöka bli bättre på tempoväxlingar, får se om det funkar. Längesedan jag körde så pass hårt som 16 km/h på 5% och 13 km/h på 10%! Jag trodde det skulle bli kämpigare än vad det blev, men det gick faktiskt rätt bra!

Passet landade på 10,91 kilometer, snittpulsen över hela blev 169 och maxpulsen 183 enligt min Garmin Forerunner 955 Solar. På fötterna hade jag mina älskade Hoka Rocket X, drömsko minst sagt!

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here