Första löppasset på länge

Tjena!

Då är premiären på jobbet avklarad. En mjukstart utan elever ända tills nästa onsdag. Dessutom är dagiset stängt denna vecka, så Alfons är hos mina föräldrar, vilket blir dubbel mjukstart i form av att slippa stressa dit innan jobbet. Skönt ändå.

Dagens pass blev en tudelad variant. Först sprang jag i en timme (12,4 km, 4,50 min/km). Jag kände av hälsenan direkt, därefter kom och gick det under passets gång. Aldrig någon rejäl smärta, utan en liten känning bara. Jävla långvarigt alltså.

Det blev bara asfaltslöpning, i stora delar runt blodomloppets gamla 10 km-bana, samt en extra sväng runt Mellsta. Kände mig inte i min bästa löpform, men det gick ändå an. Under passets gång så körde jag 5 x 20 stycken mångsteg.

Del två blev rullskidor:

På rullskidor, samt mina träningsskidor (längd) så använder jag fortsatt SNS-bindningar. Jag får gräva allt djupare i förråden för att hitta pjäxor i åkbart skick, svårt att hitta detta bindningssystem hos återförsäljare också. Det senaste året har jag åkt i någon form av instegsmodell av Salomon och just instegsmodeller är något jag har väldigt svårt för, oavsett fack här i livet. Idag tog jag fram ett par carbonpjäxor i nästan nyskick. Pjäxor som aldrig används längre på grund av bytet till NNN-bindning på vintern. Lika bra att använda dessa när vädret bjuder på uppehåll som idag. Pjäxorna lär fortsatt vara i samma skick då nästa uppehållsdag lär komma om 40-50 år..
Test av tjuvskejt i kurvor och…?

Passet på rullskidor blev 70 minuter och 19,3 kilometer stakning på swenor 4. Med mig på passet hade jag Adam Larsson! Skoj med sällskap och speciellt av Adam som jag inte träffat mycket under det senaste dryga året. Vi tog en tur upp till Bergebo och därefter rundade vi Medväga, Bomsarvet och Kvarnsveden. Fem impulser hann vi med under den tiden också.

Som avslutning på träningsdagen blev det strax över 500 repetitioner med gluteusövningar. En lagom och lugn träningsdag!

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here