Löpning – (utvecklingssamtal) – stakning

Kortare löppass idag

Goder afton!

Dagen träning blev en tudelad historia med ett längre brejk emellan på grund av utvecklingssamtal för Alfons på hans dagis. Samtalet var lagt så att jag inte skulle hinna med mina planerade 2,5 h träning mellan jobb och samtal. Jag var heller inte så sugen på att träna allt efter. Därför delade jag upp det hela.

Del ett blev ett fint löppass på 70 minuter och 14,4 kilometer (4,52 min/km). Jag sprang asfalt bort till Pusselbo, grusväg upp på Tjärnaberget och grusväg/stig/asfalt hemåt. Kändes helt okej i kroppen. Dessutom lade jag in 5 x 20 mångsteg längs rutten.

Efter löpningen blev det ett stressigt moment med att byta om och cykla i maxfart till dagiset. Min tidsoptimism gör att jag ständigt ligger på en hög stressnivå. Dagarna är redan som dom är sjukt stressiga och jag kommer på mig själv flera gånger med att jag småspringer och flåsar i jobbet. Inte hållbart i längden detta. Som sagt ligger jag idag på samma lönenivå som när jag började förra året som enbart elevassistent på samma skola. De dagarna var betydligt lugnare med arbetstider cirka 08,40-14,30. Nu är det snarare 08,00-15,30. Måste verkligen försöka lösa detta. Jag tycker assistentjobbet för en kille i sexan är okej, samt idrottslärarjobbet från 5-6 upp till 9:an är okej. Men idrotten för de yngre, ”lönen”, knappt raster/planeringstid och att jag blir inkastad på en massa annat gör det ruskigt jobbigt. Då jag inte skrivit kontrakt ännu så borde jag ju kunna byta till ett annat jobb, frågan är bara till vad!?

Samtalet om Alfons gick bra. Han är en skötsam, snäll och fin kille. Det visste jag dock redan!

Del två av träningen blev 80 minuter och 22,4 kilometer stakning på Elpex 4. Fem impulser lade jag in också. Kände mig även här ganska så pigg!

Avslutningsvis så körde jag även 15 minuter med bål-/stabilitetsstyrka. Imorgon väntar vilodag och en kväll med Alfons.

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here