Märkligt intervallpass

Strax innan intervallerna skulle börja. Men vädret såg inte alltid ut såhär idag…

Detta var en tid innan bilden ovan. Här hade jag lätt att hålla mig för skratt, OBS ej ironi!

Idag har jag varit ute och knegat igen, som den arbetare jag är. Det var dock ingen dag utan bekymmer, men säg mig när det var bekymmersfritt senast?

När jag stack ut i passet, glad i hågen (nåja), så var det varmt och solen lyste mellan varven. Jag hade som plan att köra en längre uppvärmning, tänkte jaga lite extratimmar i tre dagar nu, då jag i helgen planerat mindre träning. Jag hade kommit nästan hela min planerade uppvärmning när jag såg de oroväckande, men allt så bekanta svarta molnen torna upp sig bakom mig. Några minuter senare så öppnade himlen sig, det blixtrade & åskade och jag fick känna på en ny nivå av stormvindar. När det värsta ovädret lagt sig så frös jag så pass mycket att jag blev tvungen att vika hemåt för ombyte, det har nog nästan aldrig hänt förr, inte vad jag kan minnas i alla fall. Väl hemma så var jag genomblöt från topp till tå, jag torkade mig, bytte varenda plagg (även tightsen som jag först drog av och sedan på med nya, över pjäxorna). Efter mitt ombyte så inväntade jag att regnet skulle avta, jag hade också en inre dialog med mig själv och den lata delen i mig som tyckte att jag skulle nöja mig för dagen. Till slut övertygade jag mig själv om att dra ut igen.

Jag hann göra klart uppvärmningen och starta första intervallen, sen började det ösa ner igen.. Det blev dock bara en skur till, men vägbanan var blöt under hela passet, det blåste jobbiga sidvindar och jag började bli hungrig. Men jag tog mig igenom passet med så bra fokus och insats jag kunde. Guldstjärna till dig Adam!

Intervallerna kördes på cykelbanan mellan Falun och Borlänge, hela vägen till Falun, samt en avstickare till Övre Valsan. Dessa intervaller kördes:

– 30 minuter

(5 minuter vila)

– 20 minuter

(4 minuter vila)

– 10 minuter

(3 minuter vila)

– 5 minuter

(2 minuter vila)

– 4 x 2,5 minuter

(1 minut vila)

Jag kände under passets gång att det inte gick speciellt fort, mycket på grund av force majure. Men det blev ändå ett givande pass. Snittfarten på de 75 minuter intervall blev 23,0, det var ändå bra en dag som denna.

Efter sista intervallen så befann jag mig i Falun. Det blev en ganska kämpig timme hem i motvind och med en lätt energibrist. Jag tyckte mig se syner där ett tag, men det kan nog ha varit inbillning. Eller?

Passet slutade på 4 h 5 min och 78,2 kilometer. Dessutom så lade jag in ett TRX-pass när jag kommit hem.

Ha en fin kväll!

Related Articles

Återkomsten™

Tjena! Läs om mina senaste inköp på min andra blogg först! Äntligen, äntligen så har jag tränat. Eller jag har faktiskt tjuvstartat redan innan idag då...

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe