Stakintervaller efter långvila

Skönt att vara igång med träning igen!

Hallå!

Efter två vilodagar och häng i stugan, vilket jag skrev om här, så var det idag dags för träning igen!

På dagens agenda stod stakintervaller. Detta var första passet på mina Elpex 3, sedan jag i onsdags efter intervallpasset skiftade om hjulen. Det jag gjorde var att sätta de betydligt mindre slitna framhjulen bak och vice versa. Trodde inte att det skulle bli sådan stor skillnad, men det gick tyngre faktiskt, både upplevelsemässigt och enligt hastigheten på hela passet. Men förhoppningsvis gör detta ingrepp att jag kan åka något längre med samma uppsättning hjul!

Intervallerna idag var förlagda längs vägen mellan Pusselbo och Mockfjärd. Efter en uppvärmning på dryga halvtimmen så satte jag igång med följande:

– 10 x 60” – 30”

– 10 x 6 minuter (1,5 minut vila)

– 10 x 40” – 20”

(2 minuter vila mellan blocken)

Efter den sjätte 6 minutersintervallen så vände jag hemåt, befann mig då mellan Brötjärna och Mockfjärd, för er med lokalkännedom.

Kroppen var lite ringrostig, men ingen katastrof. Ej heller någon vind att skylla på. Men som sagt så kändes rullskidorna att rulla lite tyngre, så jag får skylla på det. Riktigt hög puls hade jag dock, med en maxpuls på 178 och 77 minuter i AIII-zonen. Lyckades med nöd och näppe att klara 24,0 km/h i snittfart totalt på alla intervallerna.

Hela passet blev 3 h 5 min och 61,2 kilometer. Avslutade träningsdagen med bål-/stabstyrka!

Godkväll!

Related Articles

Återkomsten™

Tjena! Läs om mina senaste inköp på min andra blogg först! Äntligen, äntligen så har jag tränat. Eller jag har faktiskt tjuvstartat redan innan idag då...

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe