Skönt att vara igång med träning igen!

Hallå!

Efter två vilodagar och häng i stugan, vilket jag skrev om här, så var det idag dags för träning igen!

På dagens agenda stod stakintervaller. Detta var första passet på mina Elpex 3, sedan jag i onsdags efter intervallpasset skiftade om hjulen. Det jag gjorde var att sätta de betydligt mindre slitna framhjulen bak och vice versa. Trodde inte att det skulle bli sådan stor skillnad, men det gick tyngre faktiskt, både upplevelsemässigt och enligt hastigheten på hela passet. Men förhoppningsvis gör detta ingrepp att jag kan åka något längre med samma uppsättning hjul!

Intervallerna idag var förlagda längs vägen mellan Pusselbo och Mockfjärd. Efter en uppvärmning på dryga halvtimmen så satte jag igång med följande:

– 10 x 60” – 30”

– 10 x 6 minuter (1,5 minut vila)

– 10 x 40” – 20”

(2 minuter vila mellan blocken)

Efter den sjätte 6 minutersintervallen så vände jag hemåt, befann mig då mellan Brötjärna och Mockfjärd, för er med lokalkännedom.

Kroppen var lite ringrostig, men ingen katastrof. Ej heller någon vind att skylla på. Men som sagt så kändes rullskidorna att rulla lite tyngre, så jag får skylla på det. Riktigt hög puls hade jag dock, med en maxpuls på 178 och 77 minuter i AIII-zonen. Lyckades med nöd och näppe att klara 24,0 km/h i snittfart totalt på alla intervallerna.

Hela passet blev 3 h 5 min och 61,2 kilometer. Avslutade träningsdagen med bål-/stabstyrka!

Godkväll!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here