Kom ut lite senare på dagens pass, så jag fick använda pannlampan för första, men absolut inte sista gången denna höst

 

Tjena!

Vilodag igår och VAB idag med en sjuk Alfons. Men träning blev det. Dålig fantasi som jag har gjorde att jag åter körde stakintervallerna på cykelbanan och med upplägget: 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 minuter (1 minut vila) + 10 x 10” – 20”. Givetvis Elpex III på fötterna.

När det för en gångs skull var vindstilla så var det såklart griskallt, mot slutet av passet höll jag på att frysa fingrarna av mig. Det var lite svårt att se med pannlampan under intervallerna då Falun och Borlänge verkade ha någon form av boendebyten mellan varandra, för jag tror att hela Borlänge och Faluns bilpark befann sig längs riksväg 293 idag, samtidigt som mig. Dessutom hade dom ”lagat” diverse hål och sprickor i cykelbanan genom att lägga cirka tio kilo lösgrus över, det var spännande att åka igenom dessa i full fart och samtidigt vara halvt förblindad av strålkastarljus. Jag tror att Alfons hade lyckats bättre med detta haveri till lagning.

Förutom ovan så kändes det ändå helt okej. Jag kom upp skapligt i puls (177 maxpuls) och höll mig på gott humör. Snittfarten på intervallerna blev 24,1 km/h.

Det hela passet landade på 2 h 30 min och 49,2 kilometer. Jag passade också på att köra mitt gluteus-styrkeprogram på strax över 600 repetitioner efteråt.

Imorgon väntar en ny dag med VAB, då det funkade bäst för mig och Alfons mamma. Jag klagar inte!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here