Stakintervaller och pannlampspremiär

Kom ut lite senare på dagens pass, så jag fick använda pannlampan för första, men absolut inte sista gången denna höst

 

Tjena!

Vilodag igår och VAB idag med en sjuk Alfons. Men träning blev det. Dålig fantasi som jag har gjorde att jag åter körde stakintervallerna på cykelbanan och med upplägget: 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 minuter (1 minut vila) + 10 x 10” – 20”. Givetvis Elpex III på fötterna.

När det för en gångs skull var vindstilla så var det såklart griskallt, mot slutet av passet höll jag på att frysa fingrarna av mig. Det var lite svårt att se med pannlampan under intervallerna då Falun och Borlänge verkade ha någon form av boendebyten mellan varandra, för jag tror att hela Borlänge och Faluns bilpark befann sig längs riksväg 293 idag, samtidigt som mig. Dessutom hade dom ”lagat” diverse hål och sprickor i cykelbanan genom att lägga cirka tio kilo lösgrus över, det var spännande att åka igenom dessa i full fart och samtidigt vara halvt förblindad av strålkastarljus. Jag tror att Alfons hade lyckats bättre med detta haveri till lagning.

Förutom ovan så kändes det ändå helt okej. Jag kom upp skapligt i puls (177 maxpuls) och höll mig på gott humör. Snittfarten på intervallerna blev 24,1 km/h.

Det hela passet landade på 2 h 30 min och 49,2 kilometer. Jag passade också på att köra mitt gluteus-styrkeprogram på strax över 600 repetitioner efteråt.

Imorgon väntar en ny dag med VAB, då det funkade bäst för mig och Alfons mamma. Jag klagar inte!

Previous articlePers på skiergen!
Next article155 minuter distans-stak

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here