Bra känsla vid stakmaskinen idag!

Tjena!

Nu får jag väl höra av den nyblivne 40-åringen Erik Wickström igen att jag måste maxa 5 000 meter på min skierg, men det kära vänner, det kan han och ni glömma!

Redan på uppvärmningen till dagens andra pass så kände jag att det bet när jag drog i de vita linorna. Sjukt med tanke på hur trött mentalt jag känner mig och hur fruktansvärt dåligt jag sover. Uppvärmningen blev tio minuter i sub 2,00 min/500m-tempo (20 snabba drag vid minut fyra och nio).

Intervallen var tänkt som 30 minuter i ett svep med progressiva tior på 1,49 – 1,48 – 1,47. På de två första så hade jag inga problem att hålla farten, nästan så jag fick hålla igen för att inte dra för snabbt. Pulsen låg också klart under tröskel. På den sista tian så märkte jag att jag hade en god chans till att ta det tidigare personliga rekordet på 8337 meter från den 12/3 2021. Så det blev en successivt snabbare sista tredjedel av passet, jag gick såklart över tröskel, men det var inte så mycket mer än så helt ärligt. Det ska dock tilläggas att jag aldrig har gått in för att maxa 30 minuter, varken då eller nu.

Här är beviset:

30 minuter skierg, 8356 meter, 1,47,7 min/500m, motstånd 8 och dragfaktor 122

Nedvarvningen blev tio nya minuter i sub 2,00-tempo, denna gång på motstånd 1.

Jag körde också ett snabb-/explosivitetsstyrkepass efteråt. Det var ju trots allt vila igår och det blir vila imorgon.

Godkväll!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here