Stakintervallpass nummer tre denna v.!

Kallt idag igen, men det väntar mildare väder till veckan, så man kanske slipper allt vad balaklavor, värmestrumpor och trippla handskar heter åtminstone för några dagar.

Hej!

Nu har jag avslutat den tredje veckan ledig, med ett tredje stakintervallpass för just denna vecka. De tidigare veckorna landade på cirka 14 och 17 timmar, medan denna slutade på 20 timmar prick och 283,4 kilometer. Förutom måndagens skate så har jag stakat alla pass, fint att få en rejäl urblåsning i stakmusklerna nu inför att de riktiga tävlingarna startar nästa vecka med Craft Ski Marathon den 14:e! Framöver väntar mindre träning, mindre stakning och ett försök att komma i slag. Vi får hoppas det går vägen!

Idag körde jag ytterligare ett pass med lång uppvärmning för att jag skulle nå de efterlängtade 20 timmarna för veckan. Men huvudfokuset för dagen var ändå följande intervaller:

– 10 minuter tröskel

– 10 x 2 minuter, hårt men inte max (1 min vila)

– 10 x 10” – 20”

(3 minuter vila mellan blocken)

Jag snurrade runt på den cirka 2,5 kilometer långa konstsnöslingan i Bergebo. Det var något varmare med cirka 13 minusgrader, så jag vågade stå på lite mer än under fredagens intervallpass. Kändes helt okej i alla fall och snittfarten på alla intervaller landade på 20,9 km/h.

Som avslutning på denna vecka blev det TRX-styrka och maghjul.

Imorgon är det dags att återgå till arbete igen, slut på det roliga nu!

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here