Hör på denna då: klockan 06,58 imorse startade jag min Garmin Forerunner 955 för dagens träningspass! Inte illa för en som den senaste tiden börjat träningspassen mellan 12 och 17. Det gjorde mig på ett betydligt bättre humör och jag kände mig klart mindre stressad. Om jag bara kan skärpa till mig med läggning och uppgång nu framöver också! Anledningen till träningen i arla morgonstund var att jag skulle hämta Alfons vid klockan 10, så jag hade inte mycket till val. Förutom att vara lite trött till en början så tycker jag att det gick klart över förväntan.

Det blev av förståeliga skäl en kortare träning totalt idag. Men jag fick ändå till ett bra pass. Efter uppvärmningen ut till riksväg 293 så körde jag följande intervaller längs med den i båda riktningar:

– 5 x 3 minuter, 1 minut vila

– 5 x 30” – 30”

– 5 x 3 minuter, 1 minut vila

– 5 x 30” – 30”

(2 minuter vila mellan blocken)

Det kändes hyfsat bra på intervallerna. När det blir så korta drag så är det naturligt med högre fart, eller åtminstone intensitet. Något jag tror kan vara bra för mig. Jag lyckades snitta 24,8 km/h på de totalt 20 intervallerna, vilket var fina siffror.

När jag kom tillbaka hem så stod uret på 2 h 30 min och 48,4 kilometer. Jag hann sedan med nöd och näppe köra ett snabbt TRX-pass, samt excentriska tåhävningar, innan det var dags att hämta Alfons!

Bra dag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here