Två fina löpningar

Svettigt och grisigt på bandet idag..!

Tjena!

För medlemmar finns nu sedan sent igår en vlogg ute. Den släpps imorgon 16:30 för alla. Se till att bli medlem för 29 kronor per månad och stötta mig. Tack.

Idag har jag avverkat två löppass innan morgondagens efterlängtade vilodag.

Jag började med löpband ute på balkongen. Tänkte att jag behövde köra uppförsbacke, dels för att jag kände mig så dålig uppför när jag sprang med Falu BS bandy, men också för att mitt liv är en enda lång uppförsbacke.

Hela passet på balkongen blev 65 minuter, utan ett enda stopp och det såg ut som följer:

12 min uppvärmning @ 10 km/h, 10%

10 x 3 min @ 12 km/h, 10%

(75 sek vila @ 7,5 km/h, 10%)

10,5 min nedvarvning @ 10 km/h, 10%

Jag tyckte det var jobbigt redan på uppvärmningen. På den första intervallen började jag förhandla med mig själv om jag skulle ta längre vila, dela upp intervallerna, eller sänka farten. Så jobbigt var det. Uppförsformen har en del att önska. Men på något vänster lyckades jag lura mig själv, steg för steg, minut för minut och intervall för intervall. Till sist var jag äntligen klar och hade betat av planen till punkt och pricka!

Istället för som annars när jag brukar ha en minut ståvila så körde jag idag som ni ser ovan, 75 sekunder i väldigt lugn fart. Det funkade rätt bra det också och den lugna farten gjorde att jag återhämtade mig bra mellan intervallerna.

Efter löpbandet så drog jag och Alfons direkt till hans cykelträning. Idag fick han prova en äldre grupp, vilket verkade vara uppskattat. Det var uppskattat även för mig som fick mer och snabbare löpning än i den yngre gruppen. Här blev det totalt 55 minuter och 11,25 kilometer.

Fin löpdag och helt okej känsla. Sprang i ett par äldre Hoka Carbonskor på löpbandet och Tecton X 2 på passet därefter.

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here