30 minuter mellanhårt / hårt

Svettigt och kämpigt att vara jag!

Hej igen!

Nu har jag just lagt dagens andra pass till handlingarna. Det blev ungefär lika jobbigt och kämpigt som jag trodde. Stakmaskinen var som ni kanske redan förstått passets lekkamrat.

Efter en uppvärmning på åtta minuter i sub 2,00-tempo, där jag vid minut fyra och sju drog 20 snabbare drag kring cirka 1,43-1,46 så var det dags för en enda lång intervall.

Jag körde egentligen samma upplägg som förra veckan, med den enda skillnaden att jag idag hade målhastigheter på 1,51 den ena minuten och 1,45 den andra. Förra veckan hade jag ett mindre spann på 1,50 och 1,46. Det blev jobbigare idag. Men det gick vägen även denna gång som ni ser:

Skierg, ergzone, stakmaskin
Klarade målen för dagen!

Det kändes hyfsat lätt i lite mer än hälften, därefter blev det allt jobbigare. Prova gärna ett sådant här upplägg, jag inbillar mig att det blir ganska så tävlingslikt och du tränar på att växla fart. Den mest kritiska delen enligt mitt tycke är när jag dragit klar den hårda minuten och ska växla till en något lugnare intensitet. Här gäller det att inte slå av för mycket på farten så att man resten av minuten blir tvungen att jaga sin målhastighet. Men det där lär man sig efterhand. Uppvärmningen och intervallen kördes på motstånd 8.

Som avslutning blev det sju minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1. Samt därefter mitt snabb-/explosivitets-styrkepass.

Skönt med vilodag imorgon!

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here