30 minuter mellanhårt / hårt

Svettigt och kämpigt att vara jag!

Hej igen!

Nu har jag just lagt dagens andra pass till handlingarna. Det blev ungefär lika jobbigt och kämpigt som jag trodde. Stakmaskinen var som ni kanske redan förstått passets lekkamrat.

Efter en uppvärmning på åtta minuter i sub 2,00-tempo, där jag vid minut fyra och sju drog 20 snabbare drag kring cirka 1,43-1,46 så var det dags för en enda lång intervall.

Jag körde egentligen samma upplägg som förra veckan, med den enda skillnaden att jag idag hade målhastigheter på 1,51 den ena minuten och 1,45 den andra. Förra veckan hade jag ett mindre spann på 1,50 och 1,46. Det blev jobbigare idag. Men det gick vägen även denna gång som ni ser:

Skierg, ergzone, stakmaskin
Klarade målen för dagen!

Det kändes hyfsat lätt i lite mer än hälften, därefter blev det allt jobbigare. Prova gärna ett sådant här upplägg, jag inbillar mig att det blir ganska så tävlingslikt och du tränar på att växla fart. Den mest kritiska delen enligt mitt tycke är när jag dragit klar den hårda minuten och ska växla till en något lugnare intensitet. Här gäller det att inte slå av för mycket på farten så att man resten av minuten blir tvungen att jaga sin målhastighet. Men det där lär man sig efterhand. Uppvärmningen och intervallen kördes på motstånd 8.

Som avslutning blev det sju minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1. Samt därefter mitt snabb-/explosivitets-styrkepass.

Skönt med vilodag imorgon!

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here