30 minuter mellanhårt / hårt

Svettigt och kämpigt att vara jag!

Hej igen!

Nu har jag just lagt dagens andra pass till handlingarna. Det blev ungefär lika jobbigt och kämpigt som jag trodde. Stakmaskinen var som ni kanske redan förstått passets lekkamrat.

Efter en uppvärmning på åtta minuter i sub 2,00-tempo, där jag vid minut fyra och sju drog 20 snabbare drag kring cirka 1,43-1,46 så var det dags för en enda lång intervall.

Jag körde egentligen samma upplägg som förra veckan, med den enda skillnaden att jag idag hade målhastigheter på 1,51 den ena minuten och 1,45 den andra. Förra veckan hade jag ett mindre spann på 1,50 och 1,46. Det blev jobbigare idag. Men det gick vägen även denna gång som ni ser:

Skierg, ergzone, stakmaskin
Klarade målen för dagen!

Det kändes hyfsat lätt i lite mer än hälften, därefter blev det allt jobbigare. Prova gärna ett sådant här upplägg, jag inbillar mig att det blir ganska så tävlingslikt och du tränar på att växla fart. Den mest kritiska delen enligt mitt tycke är när jag dragit klar den hårda minuten och ska växla till en något lugnare intensitet. Här gäller det att inte slå av för mycket på farten så att man resten av minuten blir tvungen att jaga sin målhastighet. Men det där lär man sig efterhand. Uppvärmningen och intervallen kördes på motstånd 8.

Som avslutning blev det sju minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1. Samt därefter mitt snabb-/explosivitets-styrkepass.

Skönt med vilodag imorgon!

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe