Dubbelpass i ett svep på balkongen

Precis som föregående måndagar så började jag med löpband och därefter skierg. Skillnaden idag var att jag började tidigare på jobbet, därför orkade jag inte köra innan. Istället blev det två aningen kortare pass, direkt efter varandra.

Hej på er!

Efter gårdagens hyfsat långa stakpass så var jag förvånansvärt pigg idag! Även om jag inte var pigg nog att träna innan jobbet som just idag på lovet började 08 och inte 09,30 som vanligt.

Löpband, löpning, intervaller, träning, sport
Min korta sjukdoms-sejour på tre dagar verkar inte ha påverkat formen alltför mycket negativt!

På löpbandet körde jag 40 minuter i ett svep, fördelat som följer:

– 10 minuter @ 15 km/h

– 25 minuter i växlande fart, med fem varv om: 3 minuter @ 17,5 / 1 minut @ 18,5 / 1 minut @ 20 (18,2 km/h och 3,18 min/km snittfart) 

– 5 minuter @ 15 km/h

Totalt alltså fem minuter i 3,00-tempo, vilket för mig är mycket! Tre minuter hade jag för två veckor sedan. Visst kändes det idag, men det gick över förväntan och jag behövde inte slita ihjäl mig glädjande nog!

Nästa moment i träningen blev såklart skierg. Här nöjde jag mig med fem minuter i sub 2,00-tempo med 20 snabba drag kring 1,45 vid minut fyra.

Intervallerna blev såhär:

Skierg stakmaskin Vasaloppet ergzone stakning längdskidor långlopp
Dagens skörd

 

Målen jag satt innan var 1,49 på den första, 1,46 på de två nästkommande och 1,42 på de sex sista, vilket ju gick galant. Det var dock lite jobbigare att köra dessa intervaller så pass nära löpningen. Allt hittills på motstånd 8. Nedvarvningen på stakmaskinen blev fem minuter i sub 2,00-tempo, då på motstånd 1.

Dagens sista fysiska aktivitet blev mitt snabb-/explo-styrkeprogram. Fint pass och skönt med vilodag imorgon efter tre bra dagar i rad!

_____

Passa på att kolla in en hängmatta, för ett perfekt sätt att koppla av!

 

 

 

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe