Bra ergpass med krampkänsla(!)

Om det blev ett lite lättare pass tidigare idag, så var detta åt det mer tuffare hållet!

Godkväll!

Så var ytterligare en dag med dubbla intervallpass avklarad. Detta var den 21:a måndagen i rad som jag gjort det, en fin svit sedan den 22:a augusti. Frågan är dock om inte detta var den sista på ett tag. Dels börjar det mer frekvent komma tävlingar och dessutom är jag tveksam om mitt nya schema tillåter det, usch. Just ja, jag skulle försöka acceptera och så vidare. Hade redan glömt det. Nåväl, dessa 21 veckor i rad måste ändå ha gett mig något. Om inte annat så en jävla massa slit och svett! Sen är det ju jävligt kul också, det är lätt att glömma..

Dagens andra pass blev, exakt, du gissade rätt, stakmaskin eller närmare bestämt skierg.

Jag började med min klassiska uppvärmning om tio minuter i sub 2,00-tempo, 20 snabba drag vid minut fyra och åtta (cirka 1,44-tempo).

Sedan intervaller:

Fina tider idag. Bättre än när jag körde samma pass i november. Men det är väl ingen tävling egentligen?! 

Alltså fem varv med fem minuter i halvhårt tempo och en minut i hårt tempo. En minut vila rakt igenom. Målet var att starta den lång intervallen omkring 1,47-1,48, samt sub 1,40 på den korta. Det gick över förväntan som ni kan se. Motståndet var som vanligt 8 / dragfaktor 119.

Det lite roliga, eller ja, kanske inte så roligt egentligen, det var att jag hade kramp i både vader och ben under de sista fyra intervallerna. Anledningen till det kom jag på där och då i stridens hetta att jag i princip Inte druckit något under hela dagen. Det förklarade även den höga pulsen med 166 i snitt över hela passet och 183 i max. Vanligtvis när sådant inträffar så brukar jag spränga mig, men inte idag glädjande nog. Förutom det så kändes det ganska bra.

Som avslutning värmde jag av i tio nya minuter i samma tempo som uppvärmningen, men på motstånd 1.

Givetvis hann jag även med att beta av mitt snabb-/explostyrkepass. Det gäller ju att passa på inför morgondagens vilodag och återgång till jobbet. Usch, ångest. Eller just ja,  acceptera läget. Det blir kul!

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here