Såhär trött har jag inte blivit på länge!

Bästa supportern Alfons och jag helt utpumpad direkt efter målgång

Hej!

Idag har jag deltagit i den lilla löptävlingen ICA-loppet här vid sommarstugan i Dala-Floda. Jag sprang loppet 2018 (något kortare/annorlunda bana) och även förra året. Tredje gången gillt idag alltså!

Loppet är strax över sju kilometer långt, med ungefär halva loppet uppför en grusväg och den andra halvan utför på stigar. Jag startade i ett för mig hyfsat tempo, för att sedan i den långa grusbacken gå lite väl hårt, vilket gjorde att jag fick slita ont de sista 3-4 kilometerna. Det var inte någon trevlig upplevelse. Förra året körde jag lite mer åt tröskelhållet uppför och kunde då trycka mer utför.

Men trots min sprängning uppför så lyckades jag slå förra årets tid med 16 sekunder, vilket var glädjande! Speciellt med tanke på att det inte kändes så bra varken fysiskt eller löpmässigt.

Siffrorna från min pulsklocka blev:

7,11 kilometer

25,23 minuter

3,34 min/km snittfart

180 snittpuls

189 maxpuls

100 höjd- och fallmeter

Kilometertider:

Jag tippar efter dagens resultat att jag är god för sub 35 minuter på en platt asfaltsmil!

Efter målgång var jag riktigt trött och utpumpad. Längesedan jag blev såhär trött. Bra att jag kunde ta ut mig ordentligt!

På fötterna hade jag Hoka Rincon under tävlingen, samt Tecton X före och efter.

Min bror var med på cykel för att fota och filma. Det kommer ni se på nästa vlogg!


Efter loppet tog jag det lugnt en längre stund, åt lite mellanmål och sedan var det dags för den avslutande delen i träningen. Jag joggade då dryga 20 minuter upp till grusvägen jag körde intervaller på senast jag var här (pass 2) och körde:

2 x 10 minuter ”tröskel” med tre minuter joggvila mellan. Snittfarten blev 3,51 på första och 3,43 på den andra.

Dagen landade på 1 h 50 minuter och 25,2 kilometer löpning + kettlebell-styrka därefter. Fin träningsdag!

Dagens höjdpunkt var ändå att Alfons sprang junior-upplagan av loppet på 500 meter. Han orkade springa hela vägen och tyckte det var skoj!

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here